https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Подберете типа упражнение според вида структура

0

Целта на силовите тренировки е да се развият и заздрав­ят мускулите. Работейки по отделно за всяка група вие можете да коригирате недостатъците на фигурата си и да подчертаете достойн­ствата й. Преди да се захванете с това трябва да определите какъв тип е тялото ви, за да можете да си съставите подходящата програма. В противен случай може да не получите желания резултат, като например и без това набитите ви бедра да станат още по-масивни.

Тип А

Проблемът при тази структура на тялото е, че се натрупват мазнини по прасците, бедрата, ханша и корема.

Задачата в случая е: да се измести акцентът, чрез отслабване в долната част на тялото и засилване на горната.

Какво е решението? Упражнения, които развиват едновременно няколко групи мускули, като се използват по-малки тежести и повече повторения за долната част на тялото и обратно.

упражнения

Тип Т

Проблемът тук са по-широките от таза раменете, натрупване на мазнини по корема, ръцете, гърба и гърдите.

Необходимо е отслабване в горната половина на тялото и увеличаване на мускулната маса в долната. За целта работете върху горната част с малки тежести и правете супер серии по 2 упражнения за краката, изпълнени едно след друго без почивка.

Тип Н

Проблемът са равните рамене, талия и таз.

Целта е да се стопят излишните мазнини на корема и да се извършват упражнения за всички коремни мускули (вкл. страничните), за да се оформи талията. Раменния пояс и бедрата трябва да се натоварват внимателно, за да не увеличат обема си.

Тип X

Тук проблем са излишните мазнини в областта на гърдите и ханша.

Задачата е укрепване на мускулатурата, като същевременно трябва да се запази класическото телосложение тип „пясъчен часовник“. Това можете да постигнете чрез комплексни упражнения, които развиват и укрепват равномерно всички групи мускули.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.