Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ribolove/public_html/zdrave24/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Ликвидирайте хроничната умора, починете си и отслабнете!

Починете си и отслабнете!

Хроничната умора предизвиква преяждане и пречи на онези, които искат да отслабнат

умора

Хроничната умора е тази, която ви кара да поглъщате повече храна, отколкото е нормално. Пак тя е причина за сладкото, което тайно хапвате и през нощта дори.

Ако намерите време да починете, ако се освободите от хроничната умора, която е окупирала дните и нощите ви, може и да се разделите с излишните килограми, които имате.

Спазвайте режим на хранене

Дори най-полезната храна, приета на крак, не носи никаква полза. Така че отделете за хранене определено време, при това първият прием не трябва да е по-късно от обяд, а последният – от шест часа вечерта.

Яжте с мярка

По време на хранене стомахът трябва да се запълни в две трети от обема си. Ставайки от трапезата, може да имате чувството, че сте способни да изядете още толкова, но това не означава, че сте останали гладни. Ще усетите ситост след половин час, когато храната започне да се преработва.

Дъвчете старателно

В процеса на дъвчене храната трябва да достигне кашоподобно състояние. В такъв вид тя се усвоява по-добре. Така сигналът за насищане ще достигне по-бързо до главния мозък, което ще ви избави от ненужно преяждане.

Пълноценен отдих

Колко време отделяте за почивка? Няколко часа вечер, два почивни дни седмично, плюс дългоочаквания отпуск? И това е в най-добрия случай. Може ли да се нарече такъв отдих пълноценен? С голяма условност. Умората се натрупва и на първо място блокират центровете, които могат да се борят с нея. А това, което се подразбира в обществото под почивка, съвсем не е такава. Ние губим и последните си сили в нощни дискотеки, вечерни разговори с приятели на чашка и тем подобни „развлечения“. След почивните дни, празниците или отпуската имаме нужда да се възстановим, за да започнем нормално да работим. Разбира се, малките житейски радости са позволени, но тогава, бъдете добри, осигурете на тялото си пълноценен релакс или се научете да икономисвате златния запас от жизнената си енергия.

Отпуснете се

Много често хроничната умора се трансформира в мускулни свивания, които не преминават дори и след тридневно отспиване. За да почувствате състояние на пълно отпускане, ще ви помогнат прости медитативни практики. За целта е необходима спокойна музика, удобен диван и малко време. Заемете хоризонтално положение и мислете за нещо приятно. Желателно е мислите ви да са свързани изключително с вас.

За да не се отклонявате от необходимата вълна, на първо време можете да използвате записи с готови медитации. Висш пилотаж в случая е състоянието, когато безкрайният поток на мислите спира и вие просто съзерцавате вътрешно картини от красив живот.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.