https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Четири начина да се погрижим за по-добро здраве

0

Нова година – нов късмет; и нови пожелания за здраве. Но ние всъщност знаем, че за по-добро здраве е достатъчно не да чакаме късмета, а да се погрижим сами.

здраве
Движение и добро здраве във всяка възраст

Има множество варианти – как да постигнем и да поддържаме по-добро здраве, описват от medikforum.ru. Тук ще припомним четири начина, в които на практика няма откривателство. Повечето от нещата, които ще прочетете, са познати и не са трудни за изпълнение. Защо тогава ги забравяме?

Ето за какво всъщност става дума: около 40% от всекидневните ни действия и постъпки се определят от навиците. Британският онколог Дейвид Агус уверява, че немалко от тях са вредни и рушат здравето. Грижата за по-добро здраве опира до отказ, който е труден само в началото.

Преработената храна. Знаете ли, че количеството на бактериите в човешкия организъм превишава десет пъти количеството на собствените клетки? Не може да бъде! Но те са част от т.н. микробиом, който определя дали на стари години ще съхраним по-добро здраве или мъчително ще боледуваме. Ключът към положително развитие е в…консумацията на непреработени храни. Колкото по-голяма част от менюто ни са те, толкова по-добре. Но минимумът е 30%.

Прегръдките. Ако искате да укрепите имунната си система, прегръдките са сигурен път към това. Човешките докосвания променят сърдечния ритъм, понижават артериалното налягане и нивото на кортизола, съдействат за отделянето на добри хормони в мозъка и стимулират центровете, регулиращи паметта и концентрацията.

Внимателно с витамините! Водещи медици на 19-и век са били убедени, че човек, приемащ лекарства, трябва да оздравее два пъти: веднъж от болестта си и втори път – от негативните въздействия на лекарствата. Това е самата истина: немалко хора са склонни да злоупотребяват с лекарства от всякакъв вид, а това не е безопасно. Отнася се дори за витамините и хранителните добавки: цялата тази продукция следва да се приема само когато това наистина е крайно необходимо и неизбежно.

Разходките. Правете разходки всеки ден! Добрата мускулна маса е фундамент на здравето – също като здравословното хранене и съня. Съвременните изследвания свързват мускулната сила с редица положителни характеристики, например нормалното артериално налягане, намаления риск от диабет и по-добри показатели на холестерина. Колкото повече и по-здрави мускули – толкова по-малка опасност от хронични възпалителни процеси в организма. Спортувайте според възрастта и състоянието си, а ако това не е възможно – разхождайте се редовно и ще бъдете по-здрави!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.