Паразит, който заразява котките, може да превърне в кошмар ПМС

ПМС – предменструалният синдром е наказание и мъка за много жени. Все още не е измислен начин за предотвратяване вредните усещания

ПМС
Паразит, който заразява коткиър, може да превърне в кошмар ПМС

ПМС е проблем, който може да има тежестта на заболяване. Често симптомите са толкова силно изразени, че жените страдат така, все едно са болни.

Известно е, че някои жени имат предменструален синдром (ПМС), който се проявява особено силно. Както писа Дейли Мейл , тежестта на симптомите (промени в настроението, например) може да се дължи на силния хормонален удар. Но, според най-новите теории, понякога зад всичко това стои паразит, пренасян от котките.

Учените са открили: жени с добре изразени ПМС симптоми, като потиснато настроение и изблици на гняв, често имат присъствие на паразитен организъм. Този паразитен организъм се нарича Toxoplasma Gondii. Открива се найч-често в кръвния поток. Заразате се хваща от котешката тоалетна. Паразитът, между другото, преди това е бил свързан с безпокойство и агресивно поведение. Той е бил наблюдаван и при хора с шизофрения. Сега в списъка на пораженията на този паразит се поставя и ПМС, в своята най-тежка форма. Това се нарича „предменструална дисфория“. Широко е разпространението на това заболяване – при всяка 12-та жена. Тежестта на симптомите е толкова силна, че понякога е възможно да се появяват мисли за самоубийство.

Нарушения на комуникация и паразитни инфекции се разследват при 151 жени. В 10 от тях са открити признаци на паразита. След подробен анализ стана ясно, че тези жени, носителки на паразита, девет пъти е по-вероятно да имат неадекватен прилив на емоции в сравнение с жените, които не са заразени с паразита. Нищо чудно: веднъж попаднал в организма, паразитът е в състояние да достигне до мозъка и да се намеси в работата на съединенията, които променят настроението на човека.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.