Плюсове, минуси и подводни камъни на опцията „да последвам шефа“

И ако приемате, и ако отказвате да последвате шефа в нова компания, предварително обмислете и даже репетирайте разговора

шефа
Щом ще ходите с него, си гарантирайте най-доброто, което може да се постигне при това преместване. Подгответе си аргументи защо искате това или онова и се постарайте то да бъде записано в договора ви с новата компания още преди да кажете в старата, че напускате. Внимавайте да не получите от шефа някакви голи обещания, които той няма да може да изпълни, защото не са в бъдещите му правомощия.

Щом сте решили да отхвърлите офертата на началника, сте длъжни още по-грижливо да формулирате отказа си

Така диктуват моралът и възпитанието. Пък и помнете, че с този човек трябва да запазите отлични отношения, защото винаги може да се срещнете отново, особено ако работите в един бранш. Не изключвайте и вариант сега да откажете офертата му, а утре да се наложи да потърсите работа точно в компанията, където е той. Или да искате да ви напише препоръ- ка, понеже сте решили да кандидатствате в друга.

Не се поддавайте на емоционален шантаж, ако при отказа ви началникът започне с прозрачни намеци или съвсем открито да изтъква, че сте му задължени за кариерата си. В класическия случай (има и изключения, но не за тях е думата) вашите интереси в един момент са съвпадали – той е бил ваш ментор и ръководител, който се е грижил за вас, за да има успех компанията/отделът. Издигал ви е по кариерната стълба, защото сте заслужавали. Такива са му функциите по длъжностна характеристика. Той ви е оценил и ви е оказал доверие. Вие очевидно сте го оправдали, щом ви кани отново да работите заедно.

Да, не всички мениджъри помагат на подчинените си, нито са справедливи при раздаване на повишения, но добрите правят точно това. И не го изтъкват като голяма своя заслуга, нито очакват благодарност и вярност до гроб. Не е достойно за него и не честно към вас шефът ви да играе на тази струна.

Ако го прави, проявете предпазливост и не го следвайте, даже да ви обещава изключително светло бъдеще. Обикновено началниците, които смятат, че по право им се полага безрезервна преданост, всъщност въобще не ценят подчинените си и когато някой вече не им е нужен.

 

Капките Стресовитал помагат за нормалното функциониране на нервната система. Подходящи са при състояния на панически атаки, стрес, леки депресии, безсъние, апатия и други.

Дозировката е за 30 дни.
Взимат се два пъти на ден по 30 капки дневно.
Капките се разтварят във вода или друга течност. Поръчайте СЕГА!
Цена на една доза – 39лв.
При поръчка на две дози цената е 73, спестявате 10 лв. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.
За информация и поръчки 02/850 21 76 , 0887/599 268 или на имейл stresovital@gmail.com

www.stresovital.com

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.