https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Плосък корем и тънка талия с няколко лесни упражнения

0

Плосък корем и стегнат ханш не е непостижима мечта, стига да спазваш няколко основни правила при тренировките

плосък корем
Плосък корем се постига не само с диета, но и с упражнения за тази проблемна за много жени област.

Пресите са основно упражнение, но при посещения във фитнес зала може да се използват и уредите в нея за постигане на по-бърз и качествен ефект.

Стягането на пресата по стандартния начин не е най- доброто решение. С помощта на уредите ще натоварите всички коремни мускули, което е задължителното условие. Ако редувате упражненията с кардио тренировки за изгаряне на излишните мазнини, успехът ви е гарантиран. Откажете се от безкрайните повторения в полза на тежестите, промени в положението на тялото и увеличаване на съпротивлението, което мускулите преодоляват.

Упр. 1: Работят долната част на правите и косите мускули. Легнете по гръб на фитнес пейка и хванете края й с ръце зад главата.

Повдигнете крака – коленете
са леко сгънати, пръстите сочат нагоре, а коремните мускули са стегнати. Леко повдигнете таза и направете усукване вдясно. Коленете трябва да останат сгънати. Бавно се отпуснете обратно на пейката и повторете същото, но вляво. Изпълнете 3 серии от по 10 повторения.

Съвет: Дръжте краката плътно притиснати един към друг – само при това условие работят всички мускули

Упр. 2: Работят косите мускули. Фиксирайте уреда на тежест от 4,5 до 10 кг в зависимост от предварителната ви подготовка. Хванете ръкохватката с
колене върху навита постелка за йога (или на кърпа) на половин метър вляво от тренажора. Обърнете корпуса към уреда и протегнете ръце нагоре.

Напрегнете коремните мускули. Без да обръщате бедрата встрани, със силата на коремните мускули, а не на ръцете, издърпайте уреда към външната страна на лявото бедро. Едновременно усучете корпуса вляво. Задръжте в това положение 2 сек. и повторете. Изпълнете упражнението и на другата страна. Направете 2 серии по 20 повторения за всяка страна.

Упр. 3: Работи горната част на правите мускули. Вземете медицинска топка с тегло 2-3,5 кг и легнете с главата надолу на пейка с регулиращ се наклон. Ъгълът трябва да е 30-45 градуса.

Закрепете глезени под валяка за крака и повдигнете топката нагоре на нивото на гърдите. Лактите трябва да са леко сгънати. Постарайте се максимално да глътнете корема. Вдишайте и при издишването повдигнете корпуса, като дърпате с ръце към коленете. Задръжте в това положение за два дихателни цикъла, като максимално напрягате коремните мускули, пише „Всичко за семейството“. Върнете се в изходно положение с вдишване. Направете 3 серии по 15 повторения.

Съвет: За да защитите гърба си от травми, най-напред повдигайте главата, след това раменете и накрая гърба. Не повдигайте корпуса изведнъж с едно рязко движение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.