https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ето кои плодове и зеленчуци се употребяват неправилно!

0
Здраве24

Autumn fruits and vegetables

От начина на употреба на продуктите зависи дали организмът ни ще получи съдържащите се в тях витамини

Повечето плодове и зеленчуци се консумират сурови

Ето някои от типичните грешки, които правим.

Неправилно се употребяват доматите. Мнозина ги предпочитат сурови, нарязани в салатата. Но, доматите са много по-полезни не сурови, а ако са термично обработени. Така най-добре се усвоява съдържащият се в тях ликопен. Това вещество много ефективно намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Не е правилно да се употребяват и сурови моркови. Съдържащият се в тях каротин се усвоява пет пъти по-добре, ако те са варени. Каротинът укрепва имунитета, подобрява зрението, защитава от стареене.

Белите ли тиквата? Според специалистите тиквената кора съдържа цинк – един от суперкомпонентите за подобряване състоянието на имунната ни система. Тиквата може и е полезно да се яде с кората.

Добре е също да се употребява и кората на грейпфрутите, която е много богата на витамин С. За удобство тя може да се смели, да се смеси с орехи, мед, сладко и т.н.

Не са много блюдата, в които се добавя канела. А тази подправка стимулира работата на мозъка, подобрява кръвообращението, регулира нивото на кръвната захар. Можем да я използваме практически във всякакви блюда, главното е да не се прекалява с количеството.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.