Плодов коктейл защитава сърцето и кръвоносните съдове

Учените провели изследване и установили коя е хранителната комбинация, която гарантира здраве и дълголетие

 

плодов коктейл
Плодов коктейл защитава сърцето и кръвоносните съдове

„Здравословният микс“ включва няколко плодови сокове, които гарантирано намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

За да се подготви един коктейл са необходими ябълки, боровинки, грозде, ягоди, арония плодове и ацерола. В този екотичен плод има повече витамин С, отколкото в портокала, на мнение са учените.

Във всички тези плодове се съдържат в големи количества полифеноли, които предпазват сърцето и предотвратяват запушването артериите. Ефективността на коктейла била доказана в лабораторни условия. Въпреки това, одобрението на плодовия коктей е станало след като бил изпробван в продължение на 2 години върху 100 доброволци. Плодовата напитка отпуска стените на кръвоносните съдове, казаха учените от Университета в Страсбург. Като резултат, след редовна консумация се увеличава и притока на кръв към сърцето, което подхранва тялото с хранителни вещества и кислород.

Разбира се, не бива да очаквате, че този невероятен сок ще направи чудото с вашето сърце още на втората чаша. Необходима е редовна консумация, а първите резултати може да очаквате след около три-четири месеца. Учените съветват да се пият поне две чаши сок дневно в продължение на три-четири месеца, което води до трайно понижаване на кръвното налягане.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.