https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Супер програма извайва супер тяло за плажа

0

През първия етап от програмата, е която ще се подготвите за плажа, ще трябва да започнете активното топене на мазнини

plaja
Затова се концентрирайте върху аеробните тренировки. Задължителното условие е да продължават по минимум 30 мин., защото чак след 20-ата започва изгарянето на мастните депа. Планът на заниманието зависи от предварителната ви подготовка.

Начинаещи

Работете на аеробен тренажор (велоергометър, елиптичен, степер) с равномерно темпо, което ви кара да се потите здраво още след 10-ата минута. Заниманията на седмица трябва да са поне 3, но най-добре 5.

Ако нямате възможност да използвате тренажор, започнете с активно ходене. Това означава да вървите бързо, с широка крачка и най-добре по пресечена местност. Може да си свалите програма за смартфона за мерене на крачките. Започнете от 1000, целта ви е да станат 5000. Постепенно започнете да добавяте тичане поне 10 мин. на занимание.

Напреднали

За да постигнете по-бърз ефект, работете на уредите в интервален режим. Това означава да редувате умерено натоварване с интензивно. Времетраенето на двете е 5:1 (5 мин. спокойно и 1 мин. на предела на възможностите ви). Препоръчително е тренировката да продължава около 40 минути.

Към обичайните аеробни тренировки добавете и такива с двоен ефект. Това означава движението да е бързо и рязко или да го правите на висока пулсова честота. Примерно въртите педалите на кростренажора 10 мин. в бързо темпо, след това веднага изпълнявате клекове и напади. Отново се връщате на тренажора и после пак изпълнявате от обичайните силови упражнения – примерно коремни преси.

Така изгарянето на мазнините продължава и след като сте слезли от уреда.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.