https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Защо е полезно да плачем?

0

Да се плаче, е полезно, уверяват медиците. Но както и във всичко, е нужна мярка. Когато плачем се освобождаваме от лоши емоции

Плачем от мъка, плачем от слабост. Случва се да плачем и от щастие. Колкото и да не ви се вярва, оказа се, че плачът е полезен.

плачем
Защо е полезно да плачем?

Сълзите са природна защита на организма срещу болка и стрес. Когато сдържаме чувствата си, това води до емоционална неустойчивост, раздразнителност и гняв. По този начин могат да се отключат някои доста неприятни болести. Стресът е причина за голяма част от възпалителните заболявания. Те, от своя страна, водят до тежки болести, като рак например. Затова, по-добре си поплачете, отколкото да сдържате емоциите си.

Според статистиката при 88,8% от хората се подобрява самочувствието, след като си поплачат. В сълзите се съдържа хормонът пролактин, който снижава нивото на емоционалното напрежение и укрепва имунната система. При жените пролактинът е повече, отколкото при мъжете. Полезно е да плачем не само заради чувството на облекчение. Полезно е да плачем и заради доброто, което правим на своето здраве.

Така че да се плаче, действително е полезно. Наистина, не бива да се злоупотребява. Достатъчно е да го правим веднъж седмично, за да съхраним емоционалната си стабилност, пише вестник „Феномен“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.