https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

С пилатес стягате мускулите на корема отвътре

0

Популярността на гимнастическата система пилатес не е случайна

pilates
С пилатес стягате мускулите на корема отвътре

Като никоя друга тя успява да стегне и най-дълбоко разположените мускули, наречени стабилизатори. За коремната преса това е от особено значение, защото тази част от тялото най-трудно се поддава на коригиране. Често изпъкнал корем имат дори много слаби хора. Към комплекса обаче ще трябва задължително да добавите аеробно натоварване поне два пъти в седмицата по 30-40 мин. Макар и да прави чудеса, пилатес не е в състояние да изгори излишните мазнини.

Упражнение 1: Застанете на ръце и пръсти на краката като за лицева опора. Повдигнете левия крак на 20-25 см от пода с пръсти в контрашпиц. След това го сгънете в коляното и го доближете до левия лакът, като леко закръгляте гърба. При следващото повторение го доближете до десния лакът. Повторете по 6 пъти с всеки крак.

Упражнение 2: От изправен стоеж по 20 пъти повдигнете всяко коляно максимално нагоре. След това повдигнете дясното коляно на нивото на таза и едновременно с това протегнете ръце нагоре с длани една към друга. Отпуснете дясното ходило на пода и направете на-пад с левия крак назад, като се навеждате напред и протягате длани към пода. Преместете лявото ходило напред и се върнете в изходно положение. Това е 1 повторение. Направете по 8 във всяка посока.

Упражнение 3: Застанете със събрани крака и седнете на невидим стол, като протягате ръце назад с длани една към друга. Изправете си и при следващото повторение отново приседнете, като се повдигате на пръсти и протягате ръце косо напред с длани нагоре. Направете 10-20 повторения.

Упражнение 4: Легнете по гръб и повдигнете сгънатите в коленете крака под прав ъгъл. Повдигнете главата и раменете и протегнете ръце покрай бедрата. Запазете положението на корпуса и направете 100 кръгови движения с ръцете по неголяма траектория. След това опънете ръце косо зад главата, а краката изнесете напред под ъгъл от 45 градуса. Притиснете колене към гърдите за два такта и повторете още 9 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.