Пет стихии, според фън-шуй – за вътрешен комфорт и здраве

Според фън-шуй у всекиго бушуват енергиите на пет стихии. Само че те са разпределени не особено равномерно

фън-шуй
Някои изпитват дефицит от Дърво, на други не достига Метал, при трети е в слаба позиция Водата. Разбира се, вашия личен енергетически портрет може да нарисува само майстор по фън-шуй, като състави натална карта (в източната традиция тя е условен аналог на европейската астрологическа прогноза).

Но по датата си на раждане можете приблизително да изчислите коя стихия се нуждае от подкрепа във вашия случай. И по-точно – по сезона.

Универсалната препоръка към абсолютно всички е: през лятото трябва да се усилва Водата. Къпете се и плувайте, пийте колкото се може повече течности. В облеклото Водата се поддържа от синия, черния и небесносиния цвят, от аксесоарите избирайте прозрачните стъклени украшения. Храната също съдържа различна енергия.

Към необходимата ви водна стихия се отнасят свинското, всякакви морски дарове, бобови и костилкови растения (слива, вишна, маслини)

Освен това трябва и повече да пътешествате: контактите и пътуванията са „във ведомството“ на Водата. Особено важни са тези съвети за родените през лятото: при тях Водата поначало е отслабена.

Ако сте родени през пролетта или зимата, може да не ви достига Метал. Белите дрехи и металните украшения ще усилят енергията му. Освен това е полезно общуването с техника, а творческите личности могат да общуват повече с компютъра. В менюто ви да преобладават ориз, лук, люти сосове, хрян, горчица, дребен и едър дивеч.

Ако рожденият ви ден е през есента, за вас е полезно общуването с Дървото. Повече се разхождайте в гората, старайте се да докосвате дърветата, да усещате не само прохладната повърхност на кората им, но и енергията на растението. В облеклото отдайте предпочитание на зелените, блатисти оттенъци, на цвета каки. И разбира се, избирайте дървени украшения. На масата не си отказвайте кисело- млечни продукти, зеле, краставици, тиквички. Пийте чай с лимон, а разхождайки се из горите и ливадите, търсете киселец – вкусът му също „принадлежи“ към стихията на Дървото.

Следването на принципите на фън-шуй нерядко води и до смяна на стила на обличане, обновление на интериора. Обновлението, развитието е това, което всички желаем и от което малко се страхуваме. През лятото промените се удават по-лесно, защото това е сезонът на развитието и плодоносенето. Не губете това вълшебно време, опитайте да се промените и да погледнете различно на света – енергията ци ще ви намери и подкрепи, изпълвайки всяка ваша стъпка и постъпка със светлина и сила.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.