https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Пет ползи от растителната храна

0

За здравето не е нужно много: ябълка, грах, стафиди, няколко кайсии, банан и умението да броите до пет. Защо до пет? Ще разберете!

пет
Пет ползи от растителната храна

Според лекарите проблемът с авитаминозата може да бъде решен веднъж завинаги, като изяждате не по-малко от пет порции зеленчуци и плодове на ден.

ПЕТ ПОЛЗИ ОТ РАСТИТЕЛНАТА ХРАНА

Първо, тя е уникален източник на витамини, минерали и микроелементи. Повечето от тях се срещат само в плодовете и зеленчуците и никакви други продукти не могат да попълнят техния дефицит.

Второ, плодовете и зеленчуците са пълни с такива хранителни вещества като вит. С, бетакаротин, растителни белтъчини, фибри, както и с калий, способен да предотврати инсулт и други сърдечносъдови заболявания.

Трето, плодовете и зеленчуците могат да се превърнат в надеждна преграда пред рака. Това е обусловено от
тяхното свойство да забавят развитието на тумори благодарение на това, че съдър-жащат антиоксиданти, изпълняващи в нашия организъм ролята на стражи. Ако през деня изяждате не по-малко от пет порции плодове и зеленчуци, рискът от рак значително се снижава.

Четвърто, това са вкусни продукти, които не вредят на фигурата и при това са полезни. В тях няма мазнини и съдържат малко калории.

И накрая, погледнете това изобилие! Дори най-придирчивият гастроном може да си избере плодове и зеленчуци по свой вкус.

Не е много трудно всеки ден да се приема растителна храна. Дори, за по-голямо разнообразие, може да си наложите да хапвате по пет различни плодове и зеленчуци всеки ден. Така сами няма да разберете как ще решите да увеличите това количество.

Растителната храна има повече от пет ползи за здравето – това е сигурно. От вас зависи да си създадете навика всеки ден да хапвате по пет различни плодове и зеленчуци.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.