https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Парфюмът – начин на употреба

0

Парфюмът – понякога дори и по-обикновения парфюм ухае по-добре от най-скъпото ухание, стига да знаете как да го подберете

парфюмът
Парфюмът – начин на употреба

Има някои правила за употребата на парфюма, които остават класически, но често се пренебрегват. Припомнят ни ги от вестник „Всичко за семейството“.

Уханието се запазва дълго, ако се нанесе веднага след горещ душ или вана. Чистата, топла и подсушена кожа гълта аромата и го „отразява“ като слънчева светлина. Веднага напръскайте зоните, където пулсират вени – сгъвката на китките, лакътните гънки, шията, върху сънната артерия, между ключиците и зад ухото. Кръвообращението там е по-активно, кожата е по-топла и ароматът се разкрива. Не забравяйте и прочутата фраза на Коко Шанел: „Парфюмирайте се там, където желаете да бъдете целунати.“

След като се напръскате, не бързайте да се обличате. Изчакайте кожата да попие аромата, защото дрехите ще го „изтрият“.

Основно правило е да се използват по 2-3 капки или впръсквания – не е нужно да се къпете в парфюм, за да се разгърне уханието.

Дамите обичат да парфюмират и дрехите. Ароматът се запазва, ако се нанася само върху естествени тъкани (лен, коприна, кашмир, кадифе, памук и вълна). С коприната трябва да се внимава, защото може да се появят петна. Поставен върху изкуствени материи, парфюмът бързо „пламва“ и угасва.

Впръсква се от разстояние не по-малко от 10 см. Ако флаконът е без дозатор, течността не се излива директно от шишенцето. Достатъчно е да се отброят върху показалеца две капки и да се докосне пулсиращата точка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.