https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Парфюмът – начин на употреба – продължение

0

Парфюмът има по дълготраен аромат, ако се ползват дезодорант и парфюм от една козметична линия. Както и се нанася на правилните места

парфюмът
Парфюмът – начин на употреба

Избягва се смесването на ухания и заглушаването на основната нотка. В противен случай дезодорантът трябва да е без аромат или с много слаб, за да се комбинира с парфюма.

Основни врагове на парфюма са пряката светлина и влажният въздух. След ползване задължително се затваря добре и се съхранява на тъмно място в опаковката му. Изпарението на спирта и окисляването при допира намаляват интензитета на парфюма. Ако се съхранява правилно, издържа от 2 до 5 години.

Ако желаете да сменяте парфюмите в рамките на един ден, не забравяйте, че дневните са с дълготрайност между 4 и 6 часа, вечерните държат по-дълго време.

Парфюмът е градация от три уханни“нотки“, които се разгръщат постепенно с изпаряването. Първото впечатление за парфюма дава началната нотка (леки и свежи, включват бергамонт, плодове, морски нюанси), която се усеща със самото впръскване. Молекулите са малки и се изпаряват бързо, за да отстъпят място на парфюмната сърцевина – по-плътни, които се долавят след 10 минути (цветя, лавандула и подправки – канела, кориандър, кафе). Последни се разгръщат основните нотки – тези, които са най-устойчиви и ярки (мускус, тамян, пачули, амбър). Състоят се от тежки, бавно изпаряващи се молекули.

Час след впръскването на уханието, когато цялата пирамида се е разгърнала, се усеща истинският аромат на парфюма, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.