Как да установите дали имате паразити в организма?

Оказва се, че изследванията не са достатъчно точни и не могат да кажат дали имате паразити или не

Наличието на паразити в организма може да причини неприятни състояния, като хронична умора

Но за наличието на глисти можете да узнаете и без анализи, тъй като съществуват определени признаци. Ето само някои от тези симптоми.

ЗАПЕК

Това е един от основните признаци за присъствие на паразити в човешкия организъм. Обилната глистна инфекция може да блокира жлъчните и чревните пътища, което води до рядко и затруднено отделяне.

РАЗСТРОЙСТВО

Диаметрално противоположен симптом. Редица паразити произвеждат простагландин, който води до загуба на натрий и хлориди, причиняваща чести и воднисти изпражнения. По този начин разстройството при паразитна инфекция е функция на паразита, а не на опита на организма да се избави от него.

ГАЗОВЕ И ПОДУВАНЕ

Редица паразити живеят в горните тънки черва, където предизвиканото от тях възпаление причинява подуване и газове.

БОЛКИ В СТАВИТЕ И МУСКУЛИТЕ

Паразитите могат да мигрират с цел инкапсулиране в ставната течност и в мускулите. При това човек изпитва болки, които често са смятани за признак на артрит. Болките и възпаленията на ставите и
мускулите са резултат и от травмирането на тъканите, причинено от паразитите или от имунната реакция на организма’ към тяхното присъствие.

АЛЕРГИЯ

Паразитите могат да дразнят, а понякога и да пробият обвивката на червата, което води до попадане в кръвта на големи молекули непреработена храна. Това активизира имунната система и предизвиква алергична реакция. Сами по себе си паразитите също са алергени.

ПРОБЛЕМИ С ТЕГЛОТО

Затлъстяването, като следствие от глистната инвазия, е резултат от „ограбването“ на организма. Заради лакомията на хелминтите възниква дефицит на хранителни вещества и излишък на „празни калории”.

НЕРВНОСТ

Отпадъците от обмяната на веществата и токсините на паразитите могат сериозно да влияят върху нервната система. Безпокойство, депресивно състояние, нервност – всичко това може да е следствие от системното отравяне.

ХРОНИЧНА УМОРА

Симптомите на хроничната умора са слабост, апатия, грипоподобни състояния, депресия, снижаване на концентрацията, лоша памет. Те могат да са предизвикани от паразитите, които поглъщат голяма част от хранителните вещества. Дори при много добро хранене се образува дефицит на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Постоянното отравяне на организма задълбочава състоянието.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.