Пълнолунието – времето, което провокира всякакви страсти

Пълнолунието е период, през който почти всички хора се чувстват неспокойни, не само жените. Явно има нещо магично в това. Но, какво точно?

пълнолунието

Психолозите твърдят, че да обвиняват другите за своите беди, е отличителна черта на оптимистите. А песимистите хипохондрици са склонни за всичко да винят само себе си. Към коя група се отнасяте вие, разбира се, сами ще прецените, но е ясно едно: прекаленият оптимизъм е също толкова вреден както и прекаленото униние.

СЕКСУАЛНИТЕ МАНИАЦИ ПРЕДПОЧИТАТ ПЪЛНОЛУНИЕТО

Известно е, че Луната предизвиква приливи и отливи. В това някои учени виждат причината на въздействието на Бледоликата върху човека, тъй като той в 70 процента се състои от вода. Що се отнася до статистиката на престъпленията, заболяванията и самоубийствата, то различни данни твърдят точно обратното. Така например двама американски учени се обърнали към статистиката на нещастните случаи в „Бърза помощ”, убийствата, железопътните катастрофи и дори броя на наказателните удари в хокейните мачове. И резултатът бил… нулев.

Изследователи от Съсекс пък, обратно, доказали, че по пълнолуние се наблюдава ръст на насилието. На кого да вярвате – сами решавайте. Но полицията в Брайтън например въвежда допълнително нощно патрулиране по улиците в периоди на пълнолуние. Същото потвърждава и професорът от Полша Михал Зимецки, който твърди, че пълната Луна влияе не само на самочувствието на хората, но и на тяхната престъпна дейност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.