Отслабване с бебе – лесно и приятно занимание за двама

Гимнастика с бебе е приятно занимание, както за майката, така и за детето. Младите майки могат да отслабнат, благодарение на упражненията с бебе

с бебе

Няма жена, фигурата на която да не е пострадала от бременността и раждането. Колкото по-бързо започне с гимнастика, толкова по-лесно майката ще си върне формата. Разбира се, стига да няма лекарска забрана.

Оправданието с бебето вече не е валидно, предлагаме ви упражнения, които се изпълняват в тандем. Малкият човек дори влиза в ролята на гира и така помага на мама по-бързо да постигне желания ефект.

1. Седнете на пода и разтворете максимално опънатите си крака. Бебето сложете между тях и го оставете да полегне на десния ви крак. Ръцете протегнете нагоре и съберете длани. След това се усучете от кръста вляво. Тазът остава неподвижен, дърпайте силно с ръце. Върнете се в изходно положение и направете 10-15 повторения. След това преместете бебето и изпълнете усукването вдясно.

2. Легнете по гръб и притиснете кръста плътно към пода. Сгънете крака в коленете и ги повдигнете. Поставете бебето върху прасците си, като го държите с ръце през цялото време. Повдигнете главата и раменете, задръжте така 2-3 секунди. Върнете се обратно и повторете 10-15 пъти. Стъпете на пода, починете за малко и отново се върнете в изходно положение. Сега започнете да отпускате краката надолу и отново ги връщайте горе. Ако можете, леко повдигнете таза. Повторете 8-12 пъти.

3. От същото изходно положение този път повдигнете опънати крака нагоре. Бебето протегнете с опънати ръце над себе си. Отпуснете крака леко към пода, колкото можете да издържите. Задръжте така, докато преброите бавно до 5. Допълнително ще натоварите и ръцете, ако ги сгъвате и разгъвате през това време. Починете и повторете.

4. Легнете по гръб, сгънете крака в коленете и стъпете на пода. Поставете бебето да легне върху корема и бедрата ви. Опънете ръце покрай тялото с длани към пода. Повдигнете главата и горната част на гърба, без да дърпате с главата – брадата не трябва да се доближава към гърдите. Бавно се върнете обратно и повторете 10-15 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.