Откриха лек за двойната брадичка?

Двойната брадичка е подкожен плик с мазнини, натрупани под долната челюст

 

dvoina-bradichka
Откриха лек за двойната брадичка?

Наричат се още подлицеви мазнини, а двойната брадичка – „гуша“.

Някои хора наистина си я харесват. Други обаче биха искали брадичката им да е само една. Втората не може да се скрие, нито пък се маха с диета. От масажите и мазилата за изсмукване има някакъв ефект. Проблемът се решава докрай само под ножа на хирурга, но този ремонт е много скъп и рискован.

Двойната брадичка се дължи на затлъстяване, остаряване или и двете. За някои тя е приемлива. Би било ужасно всички да сме еднакво сбръчкани на стари години, казват си те за свое оправдание.

Но ето че се е появил лек! Обещават ти да намалиш „значително“ двойната си брадичка само с 4 до 6 безвредни инжекции, поставяни веднъж месечно. Веществото, което те впръскват, е АТХ-101.

Нещо завързано? Не, това е деоксихолична киселина – вторична съставка на жлъчката, която се произвежда от чревните бактерии. В инжекциите обаче тя е в пречистена синтетична версия. Доказано е, че разгражда мазнините в корема, и се очаква да прави същото и под брадичката. Според фирмата производител е изпробвана при повече от 1600 души и е показала 90% ефективност.
Още не се продава, но на 13 май Управлението за контрол на храните и лекарствата в САЩ ще одобри инжекциите и те ще излязат на пазара. Одобрението на Евросъюза се очаква скоро след това.

Ако не можете да издържите дотогава, пуснете си брада.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.