https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

От какво и как се приготвят хомеопатичните лекарства?

0

Хомеопатията е холистичен алтернативен метод за лечение на болестта на даден човек чрез неговите вътрешни характеристики, които са разстроени. Именно и поради тази причина се появява болестта. Или казано просто: хомеопатията лекува причината, а не самата болест. Лекарствата, използвани за постигане на това се извличат от няколко естествени източника:
– растения
– минерали
– метали и техни съединения
– здрави животински или човешки тъкани и секреции (саркоди)
– патологични животински или човешки тъкани и секреции (нозоди)
– неизмерими или непретеглими: електричество, слънчева светлина, лунна светлина, северен или южен магнитен полюс и др.

homeopathyНа практика всяко едно вещество може да стане основа за получаване на хомеопатично лекарство, но то става такова само след като бъде „доказано“ върху здрав човек. Приготвянето на тези специфични лекарствени средства става в специализирани лаборатории чрез специален метод, известен като „потенциране“, който се характеризира с последователни разреждания на изходната субстанция в алкохол и дестилирана вода и последващи сунусии (т.е. енергични разтръсквания).

Изключително ценното свойство на тази обработка е това, което са правили и нашите предци при лечение с билки – при многократното разреждане даже силно отровните растения се освобождават от своята токсичност и се превръщат в изключително лечебни и дори животоспасяващи лекарства. Точно най-отровните растения и вещества са източник на най-ефикасните хомеопатични лекарства, които помагат при тежки и септични състояния.

Има няколко метода на разреждане, които се използват в хомеопатията:
десетичен – всяко последователно разреждане се прави в съотношение едно към девет.
стотичен – разрежданията са в съотношение едно към деветдесет и девет.
LМ (ел ем) – това е най-голямото разреждане, като при него първоначалната субстанция се разрежда последователно три пъти едно към деветдесет и девет, а после се прави и едно разреждане едно към 50 000.

Когато лекар хомеопат ви изпише хомеопатично лекарство, той използва латинското наименование на изходната субстанция, която е била използвана за формирането на медикамента, а след името стои и съответната потенция в цифрово изражение.

Колкото и противници да има метода на лечение, хомеопатията е доказала своя лечебен ефект върху организма без странични действия, което е най-важното, и продължава да печели сподвижници. Редицата изследвания за действието на лекарствата не са могли да обяснят на какъв принцип действат те на организма. Според някои от тях, хомеопатичните лекарства оказват влияние върху по-фините енергийни структури на тялото, като по този начин служат като катализатор или отключващ фактор за стимулация на защитните сили на организма, които спомагат за излекуването му. Хомеопатичните лекарства се приготвят в течен вид, както и под формата на таблетки, гранули и рядко – прахчета.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.