https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Освободете разума и сърцето си от злобата и обидата и бъдете здрави

0

Ако желаете да бъдете щастливи, здрави и успели, постарайте се да освободите разума и сърцето си от злобата и обидата

злобата
Не бъдете зависими от завистта и други „вътрешни врагове“. Научете се искрено да прощавате и в никакъв случай не отглеждайте в душата си зло. А когато ви се случат неприятности или се разболеете, опитайте се да разберете кои негативни чувства и мисли са се настанили в сърцето ви. Опитайте се да приемете проблема, да си го признаете пред себе си, а след това да се освободите от негативните емоции.

Съществуват много методики, с помощта на които човек може самостоятелно да се избави от страхове, комплекси, негативни чувства. Например хората с образно мислене могат да си представят, че завистта е малка черна бубулечка, която постоянно се опитва да ги ухапе.

Не й позволявайте да пие кръвта ви, прогонете я. Ако не помага, поставете непреодолима преграда, за да ви остави на мира. И скоро злостното насекомо ще изчезне -вие сте престанали да го храните. По същия начин се справете с обидите, претенциите, осъждането м. т.н.

Що се отнася до децата, те имат право да плачат, тъй като нямат друг начин да разкажат за проблема си

А и просто не са способни да отсей ват това, което Опитът показва, че практически винаги хроничните заболявания и нарушения в поведението на детето са отражение на проблемите на родителите. Болнавите деца често са нежелани. И организмът им отговаря с „букет“ от болести или обща слабост, или „лош“ характер. Но щом родителите осъзнаят грешките си и променят отношението си, капризите и проблемите отстъпват.

Често малчуганите боледуват, за да… съберат родителите си. Когато мама и тати постоянно се карат, искат да се разведат, у детето сработва подсъзнателна програма и за да спаси семесйтвото, ~о се принася в жертва. Така поне за известно време родителите се обединяват, за да му помогнат.

За съжаление, невинаги може да се залепи счупената чаша. Понякога децата да преживяват сериозни драми. А какво ще се случи после – ще стане ли детето по-силно, или ще се разболее, зависи от родителската любов. Така че, ако желаете на децата си щастие и здраве, просто ги обичайте независимо от всички сложности, които понякога ви поднася съдбата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.