https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Острите респираторни заболявания отключват стари болести

0

Острите респираторни заболявания могат да бъдат ограничени само с засилване на имунната система

ostrite respiratorni zabolyavaniya
Във връзка със зачестилите случаи на остри респираторни заболявания /ОРЗ/ и грипни състояния ви предлагаме няколко съвета, с помощта на които можете да избегнете риска да се окажете в леглото, повалени от поредния вирус.

Вирусите попадат в организма по въздушно-капков път чрез дихателните пътища, поради което тези заболявания се наричат респираторни – свързани с дишането. Инфекцията се развива бързо – между заразяването и проявлението на познатите на всеки симптоми (болки в гърлото, хрема, висока температура, усещания сякаш тялото е разглобено) минават средно два дни.

Болестта протича стремително: попадайки в слизестата обвивка вирусите започват да отделят токсини, които кръвта разнася из целия организъм. Най-често усложнения могат да възникнат и да се избегнат.. Затова е важно да се направи всичко възможно, за да се справим с болестта навреме.

За съжаление, специфични препарати за профилактиката им няма – предизвикващите заболявания вируси са повече от 250 вида! Много лекарства губят ефективност след периода на максимално въздействие и не осигуряват дълготрайна защита.

Изходът е един – максимално укрепване на имунитета.

Ако все пак болестта ви е налегнала, не се опитвайте да я прекарате „на крак“, предупреждават лекари. Както и в случаите с грипа, опасни при острите респириторни заболявания са възможни усложнения, като бронхити, отити, синузити. В някои случаи нелекуваните състояния могат да доведат до пневмония, поражения на сърцето и дори менингит. Често на фона на острите респираторни заболявания /ОРЗ/ се обострят и стари заболявания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.