https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Остър спад в скоростта на ходене – признак на сърдечни проблеми

0

Vicky & Bryan Engagement

Много и различни сърдечни проблеми могат да бъдат диагностицирани с помощта на някои външни признаци. Един такъв признак е и скоростта на ходене

Vicky & Bryan Engagement

, ходене

За да се предпазим от сериозни сърдечни проблеми, е добре да наблюдаваме нашия организъм. И най-вече – да се вслушваме в сигналите, които той ни праща.

В проучването на учени от Института Каролински взели участие доброволци на възраст над 60 години, които живеят в Стокхолм. По време на изследването участниците не са страдали от сърдечни заболявания. Доброволците нямали и проблеми с равновесието, скоростта на ходене и лесно се изправяли от стола, пише The Hindustan Times.

Изследователите оценявали нивата на физическа активност, консумация на алкохол, индекс на телесна маса (BMI) и когнитивните способности. Също така, специалистите измерват нивото на С-реактивния протеин (маркер на възпалението) в кръвта на участниците. Както знаете, повишено ниво на С-реактивен протеин показва висок риск от сърдечни заболявания.

На първо място, учените събирали информация на всеки 6 години (когато доброволците са били на 60 години, 66 години и 72 години). След като навършили 78 години – на всеки три години. Изследователите установяват, че колкото повече рискови фактори за сърдечни и съдови заболявания са хората под 78 години, толкова по-бързо намалява скоростта на ходене. С намаляването на скоростта на ходене бяха свързани фактори като тютюнопушене, диабет, затлъстяване и ниски нива на физическа активност.

За да провокирате по-високо ниво на физическа активност, употребявайте редовно и в нормални количества кафе. Ето какво казват изследователите за редовната употреба на кафе и липсата на сърдечни проблеми.

Увеличаването на степента на потребление на кафе с една чаша на седмица дава намаляване на риска от сърдечна недостатъчност със 7% и инсулт с 8%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.