https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Осем сериозни причини да бъдем глухи

0

Загубата на слуха или влошаването му, лошият късмет да бъдем глухи – това не е само заради децибелите, възпаленията или възрастта. Има поне осем други причини да бъдем глухи; причини, достатъчно сериозни. Ето кои са те според medikforum.ru:

Експертите са категорични, че тези причини да бъдем глухи са с голямо значение – колкото и абсурдни да ни се струват. За много от факторите на риска ние дори не подозираме. И така –

 • глухи
  Глухи поради тези осем причини – вижте ги!

  Виаграта. Американско изследване с участието на 11 000 мъже на възраст над 40 години доказва, че приемът на виагра и други подобни средства увеличава два пъти опасността да бъдете глухи. Очевидно хапчето виагра предизвиква прилив на кръв не само в интимната зона, но и в други части на тялото, а там това може да се окаже не толкова хубаво и даже опасно.

 • Инсултите. Инсултът може да стане причина изведнъж да се почувствате глухи. И обратното – оглушаването може да е симптом, че сте в риск пред инфаркт. Тази теза е доказана в изследване на учени от Тайван.
 • Дислексията. Това разстройство наистина пречи на хората да четат, но също така не позволява на мозъка правилно да обработва звуците. Много хора с дислексия на практика са глухи, твърди публикация в Science.
 • Химиотерапията. Изследване на научна група в Орегон е установила, че след химиотерапия 61% от лекуваните с платина са станали глухи или са влошили слуха си.
 • Хранителните алергии. Според друго американско изследване 78% от жертвите на хроничен отит на средното ухо оглушават или са глухи, като в същото време страдат от различни хранителни алергии.
 • Ухапванията от кърлеж. Те причиняват ужасната Лаймска болест – нелекувана навреме, тя може да провокира загуба на слуха и част от засегнатите наистина са глухи.
 • Антибиотиците. По-опасни от всички са аминогликозидите – с тях се лекуват тежки състояния като туберкулоза и сепсис. Приемът им може да причини необратими увреждания на слуха. Опасни са също лекарствата срещу малария, особено хининът.
 • Диабетът – макар не всички диабетици да са глухи, голяма част от тях с развитието на болестта влошават слуха си.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.