Орехите са по-добри от пробиотиците!

Всички знаем колко много полза имат орехите. Чували сме и за ползата от пробиотиците. Могат ли орехите да заменят пробиотиците?

орехите
Орехите са по-добри от пробиотиците!

Орехите имат една нова, много полезна функция за нашия стомах, гласи извода от скорошно проучване.

Лабораторията за геномна медицина в Лондон доказа нещо много полезно и интересно – орехите имат един друг, много интересен ефект върху чревната микрофлора. Тяхната консумация значително намалява риска от рак на дебелото черво. За да докажат това, учените направили опит с мишки.

Животните получили орехи, които били между 7-10,5% от общите калории в храната. И това количество било напълно достатъчно, за да ги предпази от рак на стомаха, съобщава „Lenta.Ru“.

Особено ефекта от пробиотичното действие на орехите си проличал при мъжките екземпляри. Те са развили 2.3 пъти по-малки тумори, когато била увеличена общата консимация на орехи в менюто. В орехи съдържат полиненаситени мастни киселини, омега-3 и омега-6 мастни киселини и витамин Е, притежаващи противоракови свойства. В допълнение към това че пазят от рак, орехи предпазват от сърдечно-съдови заболявания, диабет, и неврологични разстройства.

Така, съгласно учените, при анализа на състава на чревната микрофлора станало ясно, че консумацията на орех е допринесла за спирането растежа и размножаването на някои бактерии. Някои микроорганизми смилат целулозата с образуването на съединения с противовъзпалителни и противоракови свойства. Този факт помага за поддържане на защитата срещу рак.

И още! Само една шепа (около 30 грама) ядки, въз основа на обичайното потребление, пет дни в седмицата, най-малко, е достатъчно, за да се увеличи продължителността на живота с няколко години. Учени от Харвардския университет твърдят, че хората, които консумират ядки, живеят по-дълго и е по-малко вероятно да умрат от рак, сърдечни заболявания и заболявания на дихателните пътища.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.