4 житейски истини от Опра Уинфри

Опра Уинфри е име, което няма нужда от представяне. Тази обаятелна жена успя да спечели сърцата не само на американците

Опра Уинфри
4 житейски истини от Опра Уинфри

Опра Уинфри обича да споделя подробности от живота ѝ, които са я направили това, което е. Тя е смела, волева и харизматична. Ето част от нейните житейски уроци.

Трябва да се променяте

За да имате повече, трябва да станете нещо повече. Нищо няма да се промени в живота ви, докато не започнете да растете. Какво правите всеки ден заради растежа и промяната? Колко-
то се променяте, толкова се променя и животът ви. Ако продължавате да правите това, което винаги сте правили, ще продължавате да получавате същите резултати както обикновено. Би било безумие да очаквате нещо различно.

Не се страхувайте от грешки и неуспехи

„Направете нещо, което си мислите, че не можете да направите. Ще претърпите неуспех. Опитайте още веднъж. Втория път ще ви се получи по-добре. Единствените хора, които никога не се провалят, са онези, които се изкачват на голяма височина.” Опра Уинфри

Представете си, че малкото дете след двадесет падания поред си каже, че ходенето не е за него. В живота си ще търпите провали, ще правите грешки, но трябва да опитвате още и още. Само онези, които не излизат извън зоната си на комфорт, нямат неуспехи.

Увеличете своя потенциал

„Та нали смисълът на живота е в това да станете човекът, който вие искате да бъдете.“ – Опра Уинфри

Използвате ли потенциала си на максимум, или се намирате в застой? Смисълът на живота е в растежа, за да станете напълно човекът, който трябва да бъдете. Вашата цел е да израснете толкова, че да можете да помагате на други хора. Така че въпросът е използвате ли максимално потенциала си?

Мислете глобално

„Това, което ви е предназначено от Бога, е много повече от това, което можете си представите ”

Огледайте се, в света има толкова много хора, които живеят под възможностите си, заради чувството си за вина. Вашият създател ви е дал шанс да имате най-доброто от това, което можете да имате, и да станете възможно най-добрият. Най-доброто е именно за вас. Кой друг, ако не вие?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.