https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Очи като на газела с няколко лесни трика

0

Всеки, който се занимава малко или много с работа на компютър или изобщо с работа, която изисква взиране и повече концентрация на погледа, е запознат със сухотата или лекото парене в очите след това. За да не преуморите очите си, правете чести паузи като гледате някъде далеч, за да бъдат отморени. Освен това обаче има и няколко други упражения и начини, които да ви помогнат да се почувствате добре, а очите ви да са все така красиви и омайващи:

– Затворете очите за няколко секунди, като се опитате да се концентрирате върху очните си ябълки.

– Започнете бавно да местите погледа си, като го насочвате нагоре и надолу, ляво и дясно, като постепенно започнете да увеличавате eyesфиксираното разстояние.

– Нека погледът ви остане на тъмно за няколко секунди. За тази цел закрийте очите си със свити длани.

– Мускулите на лицето също се напрягат от постоянното взиране в една точка. За да ги отпуснете и да се почувствате по-добре, често, на около 20-на минути, отваряйте широко уста и изплезвайте езика. Едновременно с това отворете широко очи и гледайте надалче.

Освен тези упражнения, може да си правите и някои отморяващи компреса, които ще направят погледа ви сияйен и бляскав.

– Поставете два сочни резена от току-що нарязан картоф на клепачите. Релаксирайте така за пет минути.

– Водата действа много добре на очите. Наплискайте ги с хладка вода, като леко притиснете с пръсти клепачите. Релаксирайте за няколко минути без да мислите за нищо.

– Много добре ще се почувстват очите ви и с компрес от черен чай – напоените с вода филтърни пликчета се задър­жат няколко минути върху клепачите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.