https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Общи правила за отслабване по фън-шуй – най-здравословният режим!

0

Според фън-шуй храната – както и типът личност и годината в китайския хороскоп, се дели на ин и ян

фън-шуй
Фън-шуй гарантира баланс при храненето, ако се спазва точно системата на това древно изкуство за хармония и здраве. А тъй като пролетта – това е бъдещето, възраждането на природата, нейният изгрев, препоръчва се храна, която има ян-характеристики.

Към ян-продуктите се отнася всичко, което расте на земята, пълзи или тича по нея. А подземните части на растенията и животните, които обитават дупки, се отнасят към ин-продуктите. Оризът и рибата се смятат за неутрални -тоест в тях хармонично се съчетават ин и ян, затова можете да ги употребявате без вреда за здравето по всяко време на годината.

• Отдавайте предпочитание на продуктите местно производство, характерни за региона, където сте родени и израсли. Ако се преместите в друга страна, не забравяйте храната от родината. Неслучайно в Китай всяка местност има свой тип хранене, свое меню, което отчита климата, виреещите там растения и видовете животинска храна от региона. Те се усвояват и носят най-много полза именно през есента, а не зиме и пролет.

• Старайте се максимално да разнообразите менюто си: храната не трябва да е скучна, а да радва окото. Затова блюдата е добре да са не само вкусни, но и красиво оформени. Тогава ще получите не само чувство за насищане, но и морално удовлетворение, добро настроение и мощен импулс за успех.

• Употребявайте за храна повече свежи, необработени продукти. Особено това се отнася за зеленчуците и плодовете.

• Вслушвайте се в организма си. Той е чувствителен инструмент, улавящ вибрациите на Вселената. Затова практически винаги е готов да ви подскаже какво е най-добре да хапнете, за да получите максимална полза. Разбира се, ако ви се иска шоколад, не изяждайте два наведнъж, а се ограничете само с две-три блокчета; изчакайте, помислете и ще разберете, че повече не ви е нужно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.