Обливане със студена вода за отслабване – как работи?

Обливането със студена вода за загуба на тегло е единственият съвет на традиционната медицина, признат от лекарите

обливане
Обливане със студена вода за отслабване – как работи?

Обливането първоначално се използва за нормализиране работата на всички органи и системи. Но практиката показва, че благодарение на този метод, можем да бъдем не само здрави, но и слаби.

Ефикасността на обливането със студена вода за отслабване работи поради факта, че след като сме започнали такива процедури, метаболитните процеси в тялото се засилват в резултат в лекия стрес. Това подобрява функционирането на вътрешните органи и изчиства от токсини. Освен това оказва благоприятен ефект върху кожата. Тя става стегната и със здрав цвят.

Преди да започнете да правите обливане, трябва да се има предвид, че този метод е подходящ за тези, които в момента се чувстват здрави. С други думи, вие не може да започнете тази процедура, ако имате заболяване или по-обикновена настинка. В допълнение, някои хронични заболявания също могат да бъдат противопоказани, така че най-добре е да се консултирате с вашия лекар.

В началото започнете с две кофи студена вода. Тялото трябва постепенно да свикне с ниските температури. За да направите това, започнете със студено обливане, след това затоплете тялото с топла вода. После пак две студени обливания – едно топло. След това три и така, докато не стане обливането само със студена вода. Може да пробвате и с душ, като постепенно разхлаждате водата. Накрая трябва да останете под студения душ 3 минути, като енергично разтривате тялото. Започнете с 2-3 сесии седмично, като постепенно увеличавате процедурите до два пъти на ден.

При обливането трябва да имате предвид, че се започва от краката и постепенно нагоре. Едва след като свикнете с тези процедури, може да ползвате студена вода и за главата.

След обливането увийте тялото с кърпа. Отпуснете се и се насладете на чаша билков чай. Обикновено в рамките на 5-10 минути ще ви бъде горещо и ще усетите прилив на сили. Ако почувствате тръпки след втората или третата процедура, по-добре се откажете от този метод за отслабване и закаляване.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.