https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Обезболяване при раждане

0

Раждането – най-великата тайна на живота, но за да се случи всичко както трябва, както и за да е далеч родилката от болката, е важно какво обезболяване се ползва

Епидуралната анестезия става чрез поставяне на катетър в епидуралното пространство на гръбначния стълб. Болката изчезва, така че жената може да си чете книга спокойно. Контракциите продължават и тя получава пълно разкритие. Запазва се и усещането, благодарение на което бременната участва активно в същинското раждане. Когато главичката на бебето слиза надолу, тя притиска ректума. Така родилката има чувството, че й се ходи по голяма нужда. Именно това е усещането при излизането на бебето на бял свят. Затова жената трябва да се напъва така, както в тоалетната при голяма нужда.

При използването на епидурална упойка естественият ход на нещата не се променя, просто този период от 4 см до 10 см разкритие е безболезнен, а накрая раждането става по естествен начин, като се получава една добра релаксация (отпускане) на тазовото дъно от медикаментите. И ако бременната жена е била добре наблюдавана от специалистите, ако няма влагалищни течения и инфекции, шансът да роди без всякакво разкъсване е почти 100%.

Другият начин за обезболяване е с медикаменти. Използват се спазмолитици (бусколизин, но-шпа), които обикновено се поставят венозно, и някои опиати (лидол, трамал), които се бият мускулно. Световната практика е доказала, че на бебето нищо не му става от приложението на тези медикаменти по време на раждането. Няма опасност и майката да стане наркоманка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.