Обелка от банан чисти пъпки, псориазис и мръсни обувки

Обелката от банан не става само за подхлъзване, а може да се ползва и за много други неща

обелка от банан

С нея може да си почистите обувките. С обелка от банан може да си направите тор, да предадете блясък на златото и среброто и дори да върнете свежестта на собствената си усмивка. Защо това продъжавате да изхвърляте обелката от банан, вместо да я ползвате за нещо полезно? , но се използва за много неща , като например премахване на трески , торене , почистване на обувки и сребро. Така че следващия път, когато ще почистя банан, не изхвърляйте корите .

За да полирате сребърни или златни накити трябва да смелите кората, да добавите малко вода и да накиснете в тази гъста каша позахабените пръстени или обици. Търкате с четка за зъби, полирате с мека кърпа и – готово.

Знаете ли, че обелката от банан има естествен восък, който може да лъсне обувките ви не по-зле от която и да е купешка боя? Достатъчно е да търкате с вътрешната част на кората и след това да полирате с мек, вълнен плат. Много по-трайно е така, отколкото с гъбичките, които само замазват мръсотията.

По същия начин се възстановяват и надраскани CD или DVD дискове, които имат малки драскотини.

С кора от банан могат да се махат брадавици. Това е народен лек за отстраняване брадавици. Прикрепете кората от банан към брадавицата и останете така една нощ. Повторете, докато брадавицата изчезне.

Лечение на псориазис и акне с обелка от банан. Псориазисът е болезнено лющене на кожата. Разтрийте засегнатите части с кората на банан толкова хубаво и толкова дълго, колкото можете. Търкайте, докато бананът стане на каша. Не забравяйте при това да нарежете корите на удобни парченца. По същия начин се действа и в случаите когато има акне.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.