Нямате гирички? Заменете ги с бутилки, пълни с вода

Ако нямате гирички, или се намирате на място, на което няма как да ги ползвате, може да ги замените с бутилки, пълни с вода

бутилки, пълни с вода
Бутилки, пълни с вода успешно заместват гиричките. у дома може да ползвате бутилки от литър и половина, или два литра. Когато сте навън и половинките вършат работа.

По време на летните разходки обикновено носите бутилка с вода със себе си. Ако са две, още по-добре. Защото може да спрете за няколко минути и да направите няколко упражнения, като ги използвате за гири. Така лесно можете да коригирате и тежестта им.

1. Заемете широка разкрачка – коленете са точно над глезените, а ходилата са обърнати напред. Стегнете корема и таза, ръцете сгънете пред гърди. У сучете се от кръста вляво, като изнасяте шишетата над лявото бедро. След това се обърнете вдясно, за да завършите упражнението. Повторете 10-15 пъти.

2. Поставете шише на земята и застанете вляво зад него. Ръцете сгънете и хванете длани в юмрук пред гърдите. Повдигнете десния крак до прав ъгъл в коляното и го изнесете пред левия. Стъпете с леко приклякване, така че шишето да остане в центъра на корпуса ви. Направете дълбок клек до прави ъгли в коленете, вземете шишето, изнесете го нагоре и го сложете отново на земята. Върнете се по обратния път. Изпълнете по 10-15 пъти във всяка посока.

3. Легнете по гръб и притиснете кръста към земята. Повдигнете стегнати крака перпендикулярно на корпуса с пръсти в контрашпиц. Хванете шише с двете ръце пред гърди. Повдигнете главата и горната част на гърба, без да доближавате брадичката към гърдите. Прехвърлете шишето от едната ръка в другата зад коленете. Върнете се в изходно положение. Повторете 15-20 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.