Няма разлика между вредните храни и цигарите

Вредните храни изглеждат доста примамливо на пръв поглед

За здравето ви е все едно дали ядете много от вредните храни или пушите от време на време цигари

 

Вредните храни изглеждат доста примамливо на пръв поглед
Вредните храни изглеждат доста примамливо на пръв поглед

За здравето ви е катастрофално ако към тъпченето с вредните храни добавите и по кутия цигари на ден. Организация на потребителите International и Световната федерация, която се боси със затлъстяването излезе с призив да се направи корекция на рекламите на вредните храни и на цигарите, както и да се ограничи тяхното производство. Според ВВС затлъстяването може да се сравни с отрицателното въздействие на тютюна. Експертите предполагат да се постави върху опаковките на храните в Макдоналд подобни като тези на кутиите за цигари. Тези надписи трябва да разказват за опасностите от затлъстяване и да съдържат най-точна информация за състава. Това трябва да бъде приложено в световен мащаб и възможно най-скоро. Статистиката показва, че все по-голям брой хора умират поради затлъстяване – поне по 3-4 милиона на година.

В допълнение към външни промени, експертите предлагат и намаляване концентрацията на сол, наситени мазнини и захар в храните. Също така става въпрос за подобряване качеството на храната в болниците и училищата, по-строг контрол на рекламните и образователните кампании. От всички храни и напитки трябва да бъдат премахнати изкуствените транс мазнини. И това трябва да бъде направено в рамките на пет години.

Срещу вредните храни трябва да започне борба на всички фронтове. Рекламата, насочена към деца, и рекламата, излъчена по телевизията трябва да претърпи редукция. Всяко правителство в света трябва да помисли за цените на хранителните продукти, въвеждане на нови данъци, промяна на системата на лицензиране.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.