Новогодишните празници влошават съществено здравето

Новогодишните празници са чакани от мнозина, заради няколкото поредни почивни дни. Но тези дни в никакъв случай не преминават в почивка

новогодишните празници

Новогодишните празници, всъщност, са опасни за здравето. Не само за физическото здраве, но и за психическото състояние.

Според учени от Университета в Мелбърн, това е така, защото новогодишните празници са опасни заради самите празници, а не заради сезона. Основните рискови фактори са липса на достъп до болници, стрес, алкохол и мазни храни по време на новогодишните празници. Експертите са анализирали данни от Южното полукълбо, където Нова година и Коледа се празнуват през лятото, съобщава UPI.com.

Проучването показа, че броят на смъртните случаи, дължащи се на сърдечни проблеми по време на коледните и новогодишните празници в Нова Зеландия се увеличава с 4,2%. Средната възраст на смърт, поради тази причина, също е намалял от 77.1 години до 76.2 години. Неизлечимо болните хора по време на празниците често са загинали един ден по-късно, отколкото през нормалните дни.

Между другото, януари е най-смъртоносния месец на годината. Има скок на смъртните случаи, записани през този месец. И има много причини за това. Първо, януари е много тежък за ума, защото през този месец е най-депресиращия ден в годината – третия понеделник през януари. Голямата смъртност скача и заради имунната система, която претърпява съществен срив. Това е така и заради факта, че много болни хора се опитват да издържат до Нова година, за да видят семейството си, да хапнат и да пийнат повече, отколкото през останалите дни от годината.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.