Нова мода – промяна на гласа с помощта на операция

На суетните хора не им стига промяна на цвета на косата или пропорциите на тялото. Вече има нова мода – промяна на гласа чрез операция

 

глас
Нова мода – промяна на гласа с помощта на операция

Разбира се, няма как да пропуснем, че има хора, които сериозно се нуждаят от подобна интервенция. Чрез операцията за промяна на гласа можете да го направите по-мъжествен или по-женствен, пише The Daily Mail. Преди тези операции са се извършвали само върху пациенти, които са правили операция за промяна на пола. Основните рискове при тази процедура не са за подценяване – пълна загуба на гласа и пневмония. Например, ако искате да намалите гласа си и да го направите по-плътен, хирургът премахва част от хрущяла на гръкляна и и инжектира ботокс в гласните връзки. Поради по-късото или направо липсващо сухожилие инжекциите с ботокс се прилагат по-свободно. Друг вариант – присъединяването на гласните струни към щитовидния хрущял.

Трябва да се знае, че ботокса е временно решение. Но описаните процедури, които не са нито леки, нито приятни, са решение само и единствено в случаите при които пациента не иска промяна на пола и няма да има инжектиране на тестостерон. Що се отнася до страничните ефекти, всичко опира до манипулациите при връзките и премахването на хрущяла. Така, както са създадени, връзките предпазват белите дробове срещу проникване на нежелани елементи. A временна парализа, предизвикана от ботокса, лишава човек от естествена защита. Резултатът е пневмония.

За да направят гласът с по-висока октава лекарите слагат, например, титанови пластини, поставени между мускулите на гърлото (разтегнати сухожилия). Също така част от сухожилието се реже или се изгаря с лазер. Това води до образуването на съединителна тъкан, сухожилията стават по-силни, а гласът – по-писклив.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.