https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Нов вид алтернативно лечение – хромотерапия

0

Ново алтернативно лечение може да намерите сред привържениците на тези методи на излекуване на редица болести. Става въпрос за хромотерапията, която представлява природно лечение с цветове и светлина. Тя действа на емоционалното и психочно здраве, дарявайки ни с равновесие и хармония. Нещо, от което всеки човек има нужда в даден момент от живота си. Като цяло е доказано, че цветовете оказват силно въздействие върху човешкото настроение, душевно и умствено равновесие.

Различните цветове постоянно оказват въздействие в дадена степен на организма на човек. И напълно естествено е, ако се замислите, че настроението ни се подобрява, когато се увеличи и слънчевото греене, че сърцето ни се изпълва с надежда и увереност, когато видим пъстра дъга. Когато например съзерцаваме ясното синьо небе, морето със своя необятен лазур, изумрудените поля на тревите напролер или непорочното бяло на зимна гора, ние се даяваме със спокойствие и нови сили. Точно това е заложено в основните на хромотерапията. Вълшебната сила на цветовете и светлината са способни да лекуват, да създават уют в дома и да придават сили.

hromotherapy1-297x300И всеки цвят си има своето точно определено лечебно свойства, своето въздействие, с което носи дадена информация на човека. Хромотерапистите вярват, че правилно подбраните цветове може да нормализират дейността на вътрешните органи, а целия организъм да се изпълва с енергия. Това може да се обясни с енергийните вълни на цветовете, защото всяка материя се състои от тях и всяка частица реагира на цветовете и светлините.

Ефектът от тези процедури е плавен и постепенен, не се постига бързо лечение, като е нужно да се правят редовно.  Хромотерапията няма противопоказания, което я прави универсална технология, както в козметологията, така и в СПА индустрията.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.