Защо Никол Шерцингер прави по 1000 клека на ден?

След като гръмна новината, че Никол Шерцингер и Григор Димитров може и да са се сгодили, 38-годишната красавица се похвали, че не спира да спортува

Никол Шерцингер

Стана традиция да приемаме гаджетата на Григор Димитров като наши момичета и да се интересуваме от всяка тяхна стъпка. След като гръмна новината, че Никол Шерцингер и Григор Димитров май са се сгодили, 38-годишната красавица се похвали, че полага максимални усилия да поддържа формата си. За да е стегнато дупето й, правела по хиляда клека на ден. Какво му е толкова магичното на това упражнение?

При клек се натоварват най-проблемните за жената части от тялото – бедрата и седалището. Ако се изпълняват с гири в ръце, тогава вече се получава комплексен ефект.

Обикновено клековете се комбинират с напади напред или назад

Нападите пък са тайното оръжие на Мерил Стрийп.

Упр. 1: Застанете в изправен стоеж със събрани крака. Ръцете са отпуснати покрай бедрата. Леко се отпуснете в клек, като навеждате корпуса малко за да усилите напрежението в седалището. Едновременно с това изнесете опънати ръце нагоре. Върнете се в изходно положение и повторете 12-16 пъти. След това направете широка крачка вдясно, като обръщате ходилата встрани, за да натоварите вътрешната страна на бедрата. Отпуснете се в дълбоко плие, като се стараете в коленете да се образува прав ъгъл. Ръцете са разтворени встрани. Повторете упражнението вляво. Това е 1 повторение, направете 8-10.

Упр. 2: Вземете гири по 2-2,5 кг. Застанете в изправен стоеж с ръце, отпуснати покрай бедрата. Направете широк напад напред с левия крак, като едновременно повдигате лявата ръка на нивото на рамото. Дясната
изнесете назад. Върнете се в изходно положение и направете напад с десния крак, като изнасяте дясната ръка, за да завършите повторението. Направете 15-18.

Упр. 3: Застанете в широка разкрачка (ходилата са по-широко от раменете), пръстите са обърнати встрани. Сложете медицинска топка с тегло 4 кг на пода между краката. Повдигнете ръце нагоре и се отпуснете в дълбок клек до прави ъгли в коленете. Вземете топката, изправете се и опънете ръце над главата. След това изнесете топката вляво, като леко сгъвате лявото коляно и се усуквате от раменете, а не от талията. Повторете напада вдясно. Сложете топката на пода и повторете всичко подред още 8-10 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.