Нездравословното хранене може да бъде компенсирано с рибено масло

Добавете рибено масло за да подобрите работата на мозъка, за да поддържате добра фигура и за да направите нещо добро за вашето здраве

 рибено масло
Нездравословното хранене може да бъде компенсирано с рибено масло

Рибеното масло има уникална функция. Tо може да предпази мозъка от въздействието на опасни токсини. Редовният прием на рибено масло не влияе на самостоятелната неврогенеза (формирането и интегрирането на нови мозъчни клетки), но за сметка на това има защитен ефект.

Според изследователите, рибеното масло стимулира зоната на мозъка, отговорна за паметта, ученето и храненето. Анализът на 185 научни статии, отнасящи се до ефекта на рибеното масло върху човешкото тяло, е показал, че рибеното масло активира обмяната на веществата.

В същото време, е известно, че вредните високо енергийни продукти неблагоприятно повлияят на неврогенезата. Rедовният прием на рибено масло премахва негативния ефект на вредните продукти, по-специално, захарта. Захарта стимулира увеличаването на теглото, виновна е за ниския метаболизъм и понижените когнитивни функции. Така мозъкът получава защита. Изследователите препоръчват консумация на рибено масло да бъде увеличена на дневна база.

Освен това, според експерти от Университета на Макао, полиненаситени мастни киселини омега-3, които се съдържат в рибата, помагат да се отстранят от мозъчни метаболити, включително бета-амилоиди. Тези пептиди са тясно свързани с деменцията.

Изследователите казват, че мастните киселини имат положителен ефект върху прочистването на мозъка, пише Zee News.

Рибеното масло има невероятно въздействие върху организма. То активира рецепторите в стомашно-чревния тракт, изпраща сигнали чрез симпатиковата нервна система и кара клетките да се възстановяват по-добре. Като цяло, рибеното масло има изключително регенериращо действие върху тялото и е чудесна добавка за здравето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.