Нездравословната храна ще разболее детето ви от рак

Ако храните детето с боклуци от рода на сандвичи „Макдоналдс“, чипсове, бонбони и близалки, то това ще му гарантира някакъв вид рак след време

рак
Нездравословната храна ще разболее детето ви от рак

В следващите 20 години можем да очакваме безпрецедентно увеличаване на броя на хората, които са на възраст от 20 до 49 години с рак на дебелото черво. И вината за това е прекаляването с нездравословна храна. Проучванията показват, че шоколадът, бисквитите, тортите и кока-колата увеличават риска от рак. Също така опасни са преработените месни продукти, като бекон и колбаси. Най-честите симптоми на рак на дебелото черво са кръв в изпражненията, храносмилателни разстройства и спазми, пише The Daily Mail.

Затова, според статистиката, най-значителното увеличение на честотата (1.99%) се наблюдава в групата на 20-34 години. През 2020 година този стряскащ показател може да достигне 37,8%, а през 2030-90%. В групата на хората над 50-годишна тази статистика сочи намаляне на показателите, съответно – 2020 г. с 23.2%, а през 2030 г. – 41,1%.

Като цяло, през последните години честотата на рак сред мъжете намалява с 3% и 2,4% при жените. Това до голяма степен се постига чрез активен скрининг на рак в по-старата възрастова група. Най-значимите резултати са постигнати между хората 75 години (1.15%).Сред хората, 50-74 години диагноза рак се отчита с 0.97% по-малко.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.