https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Нетохолизъм се лекува първо с воля и след това от специалист

0

Случвало ли ти се е да се затвориш цял ден вкъщи пред компютъра? Ако това е така, и ако се случва често или всеки ден, значи страдаш от нетхолизъм

Нетхолизъм се нарича зависимост от висенето в интернет.

Нетохолизъм се лекува първо с воля и след това от специалист

Проверяваш ли си Фейсбука или Туитъра на всеки 5 минути? Ако всеки твой ден протича така, имаш повод за притеснение. Може би развиваш т.нар. нетохолизъм. Нетохолизъм е интернет зависимост, при която не можеш да живееш нормално извън Мрежата.

Ето препоръките на препатили:

За да се преодолее състоянието на нетхолизъм трябва да се подходи спокойно към проблема. Постави си ясни цели, дори да са незначими. Просто умът ти трябва постоянно да е зает с нещо, за да не се изкушаваш да туитваш на всеки 3 минути.

Създай си правила и ги следвай. Кажи си например“ Ще седя на компютъра само по 2 часа на ден“ или „Няма да влизам във Фейсбук повече от 3 пъти на ден“.

Срещай се с приятели, за да избегнеш толкова разпространения нехолизъм. Не става въпрос през цялото време да се мотаеш безцелно навън, но поне в петък, събота или неделя общувай на живо с повечко хора.

Залегни над уроците. Замести един час седене на компютъра с един час учене и ще видиш как успехът ти ще се подобри.

Намери си хоби, за да не страдаш от нетхолизъм. Ако обичаш да снимаш, да рисуваш, да свириш или каквото и да е друго, отделяй повече време на любимото си занимание.

Доброволчеството лекува душата. Може да се запишеш в програма към БЧК, да помагаш в дом за деца, лишени от родителски грижи, или в приют за животни.

Но ПЪРВО – осъзнай проблема. Дай си сметка, че животът ти предлага страхотни неща и не си заслужава да го пропиляваш, седейки само пред екрана, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.