Нежно за чувствителната кожа

Най-големият човешки орган е нашата кожа. Ето защо не бива да забравяме, че трябва да я обгрижваме постоянно според това какъв е нейният тип. Нейният тип може да се различава основно по сух, мазен или чувствителен. Без значение обаче какъв е той, кожата ни има нужда от различни грижи. Ако сте с чувствителна кожа трябва да знаете, че грижите за вашата кожа трябва да са специални. Предлагаме ви няколко съвета от дерматолог за нейното здраве:

1. Без много пяна

Използвайки душ гел или сапун, ние се стремим да си направим повече пяна, защото така се усилва усещането за чистота. Но пяната съдържа много агресивни вещества. Т.е. един измиващ продукт не трябва задължително да се пени, за да измива. От своя страна тези агресивни вещества са пагубни за чувствителната кожа, защото свидетелстват за наличие на сулфати в тях. И заради голямото количество пяна, нашата чувствителна кожа може да бъде още по-изсушена. Съветът на дерматолозите е да се ориентираме към непенливи почистващи средства за по-нежно измиване.

788_12. Използвайте слънцезащитни продукти

Слънцето е едно от най-силните лечебни, но и вредни средства от околната среда. Така, както може да ни излекува, не е изключено и да ни навреди, причинявайки ни най-малкото слънчева алергия. Ето защо не забравяйте специалните слънцезащитни средства за чувствителна кожа през лятото. Потърсете широкоспектърен продукт, който да предпазва както от UVA, така и от UVB лъчите. Следете факторът на защита на крема или козметиката ви да е минимум 30 или дори повече. Препоръчително е продуктът да се нанася върху кожата на всеки 4 часа, поне 30 минути преди излагането на слънце.

3. Избягвайте парабените

Парабените са вид консерванти, спиращи растежа на гъбички и други микроорганизми, които може да развалят различните продукти за красота и така увеличават срока им на годност. Но те също така носят и риск от развитие на алергия. Особено това важи за чувствителната кожа.

4. Да се избягват изкуствените аромати

Във всеки продукт може да се усети даден аромат, на практика те присъстват във всеки един от тях. Но истината е, че въпросните аромати съдържат хиляди непознати химикали, всеки от които носи, макар и малък, риск от алергична реакция.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.