https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Заобичайте недостатъците на партньора, за да ги промените!

0

От вас зависи да видите поведението на партньора си през лещите на зачитането и добротата и така да промените недостатъците му

Често пъти, когато сме раздразнени, ние подхождаме от позицията на търсещия справедливост. Убедени сме, че нашият начин е правилният, а партньорът ни греши, което гарантирано предизвиква стрес и напрежение във връзката. За да се научите да преминавате от раздразнение към забавление, правете следното упражнение: Изберете едно нещо от поведението на партньора ви, което наистина ви подлудява. Напишете го 5-10 пъти и изредете ситуациите, когато това поведение се е проявило.

Отговорете си на следните въпроси: Още колко пъти ще допускам да ме ядосва тази ситуация?

Какво получавам, когато показвам на партньора си, че не е прав?

От какво ме лишава чувството на раздразнение?

Къде съм се научил да се дразня от поведението на другите?

Представете си, че дразнещото държание на партньора ви съществува само за да ви научи как да обичате по-дълбоко и да проявявате повече състрадание. Напишете 3 неща, които печелите благодарение на поведението му.

Да намираме положителното е безценно умение в свят, в който не можем да контролираме чуждото поведение. Възможно е партньорът ни никога да не промени навиците си, които ни влудяват. Но ние можем да променим възприятията си за тях.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.