https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Пазете недоносеното бебе от пряка светлина и силен шум

0

Недоносеното бебе изисква специални грижи, специално внимание, много любов и още повече вяра, за да може да се стигне до щастлива развръзка

Недоносеното бебе е крехък организъм, на който може да навреди дори и нещо, което иначе смятаме за полезно. Затова и грижите за него трябва да са по-специални.

Пазете недоносеното бебе от пряка светлина и силен шум

Има рязко колебание във възрастта на бъдещите майки и това понякога е причина бебетата да се раждат недоносени. Но не само това е проблема. Малките бебенца са грижа на родителите и отговорност на здравеопазването. Преждевременно родени са децата, които се появяват на бял свят преди 37-ата гестационна седмица, а телесната им маса е под 2500 грама. При тях рисковете от увреждания и развитие на хронични заболявания са твърде големи, затова бебетата остават известно време в интензивно неонатологично отделение, където се отглеждат в кувьоз и получават специални грижи. Там теглото им се измерва всекидневно.

През първите няколко дни след раждането недоносените деца губят от теглото си и това е нормално. Малко след това повечето започват да наддават. Малките пациенти не се изписват от болницата, докато не започнат постоянно да увеличават теглото си след изваждането им от кувьоза.

Първите дни от живота на недоносеното бебе са много тревожни за родителите. Те трябва да спазват някои определени правила при отглеждането на такива деца, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.