https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Не всички продукти са враг на кожата

0

Съществуват най-различни теории относно това кое състарява нашата ко­жа и кое й помага да оста­не дълго време млада и еластична. Някои от тях са верни, а други не. Нека видим някои неверни митове.

Мит 1 – Масажът на лицето и шията предизвиква разтягане на кожата и бързото й стареене.

Напротив, масажът подобрява кръвоо­бращението, стяга ко­жата и предотвра­тява появата на бръчките.

Мит 2 – Мазната кожа трябва да се мие с гореща вода и сапун, а освен това да се търка със спиртен разтвор, за да се унищожат микробите и пъпките.

масаж на лицето

Голяма грешка. Горещата вода действа шоково на мастните жлези и в момента, в който отмиете защитния слой, те започват да изработват още по-голямо количество мазнина, а мазната кожа е много податлива на възпаления.

За да се предотврати това измиването трябва да се извършва с хладка вода и специален гел или пяна за лице. Оби­кновеният сапун изсушава кожата и тя губи есте­ствената си защита, а това създава бла­гоприятна среда за проникване на инфекции. Спиртът свива пори­те, но пък мазнината остава вътре, а това води до образува­не на гной.

Мит 3 – При епилация космите ра­стат по-бързо и стават по­тъмни.

Абсолютно невярно. Колкото по-често се прави епилация, толко­ва по-бавно растат космите и стават по-тънки. В момента най-ефективните методи са лазерното и фото обезкосмяването. След тях се нареждат електроепилацията и кола маската.

Действието на крем депилатоарите може да се сравни с бръс­ненето, което наистина води до удебеляване на космите и може да предиз­вика дерматит.

Мит 4 – Специалните кремове мо­гат да ни избавят завинаги от целулита.

Абсолютно невъзможно. „Портокаловата кожа“ е физиологично състояние на организма и жените няма как да избегнат това. Единственото, което могат да направят антицелулитните кремо­ве е да подобрят състоянието на кожата, за­щото имат повърхностно действие. По-добър ефект имат специалните антицелулитни програми, чието действие подобрява структурата на кожата и улеснява микроциркулацията, която извежда от организма токсините, шлаките и излишната теч­ност. Но дори и те могат само да забавят процеса.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.