Майки не купувайте шоколадчета Киндер! Канцерогенни са! /ВИДЕО/

Изненадата в яйцата Киндер е канцерогенна, категорични са специалистите

киндер

Немският контролен орган по храните призова шоколадовите десерти с марка Киндер да бъдат спрени от продажба. Това се отнася за всички продукти под тази марка, включително шоколадови яйца, десертни блокчета и сухи пасти.

След направени тестове се установи, че те съдържат опасни нива на онова, на което учените казват „вероятен канцероген“.

Става въпрос за минерални масла и ароматни въглеводороди (MOAHs), които се създават, когато петролът се рафинира.

Немският регулаторен орган е тествал 20 различни продукти и е установено, че три от тях са с „опасни“ нива на вторичният петролен продукт.

В изявление на сайта на Немският контролен орган по храните се казва, че производителите от Ferrero предварително са били информирани за резултатите от изпитването. Комисията по контрола призова за публично изземване на опасните стоки.

Европейският орган за безопасност на храните описва MOAHs като „вероятни канцерогени и мутагени“.

Йоханес Хег от Немският контролен орган по храните каза, че според производителите опасните вещества са били в допустими норми.

В интервю за www.thelocal.de Йоханес Хег каза, че „вие не може да я видите, не можете да я опитате, но опасността е там. Ние не препоръчваме закупуване на тези продукти, тъй като нивата на канцерогенните продукти са просто неприемливи за консумация.“

Асоциацията на Германската агенция за сладкарство миналата седмица излезе с изявление, че нивата на MOAHs – опасните канцерогени, са в допустима норма.

И все пак, колкото и противоречиви да са мненията на специалистите от Немският контролен орган по храните и Асоциацията на Германската агенция за сладкарство, имайте едно на ум какъв може да е сюрпризът в шоколадчетата киндер.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.