https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Навиците ни – вредни или полезни за здравето? /втора част/

0

В първа част ви изброихме някои от навиците ни, които може да са, както вредни, така и забавни. Нека да видим и останалите навици, които може и да не са така добри за нашето добруване.

downloadИзлежаването
Може и да ви звучи приятно, но редовното излежаване може да е полезно за здравето в дългосрочен план. Според изследователи, това увеличава риска от развието на Алцхаймер. Явно и продължителността на съня е от голямо значение. И ако той е повече от девет часа в денонощието, това може да е много вредно за мозъка.

Бъбренето

Когато си бъбрим с някой, това показва добро емоционално здраве, а не признак на интригантство. Това се касае най-вече за жените. Според скорошно изследване, много по-здрави са дамите, които редовно се наслаждават на срещи с приятелки. Оказва се, че бъбренето влияе на отделянето на прогестерон, хормон, който подтиска стреса и тревожността.

Честият смях
Не напразно старите хора са казали, че смехът е здраве. Колкото по-често се смеем, толкова по-добре ще изглеждаме. Според проучване, честият смях е пряко свързан с оптималното ни тегло. Ако се смеем по 15 минути на ден, това значи, че изгаряме повече от 2,27 кг мазнини на година. Енергията, която се губи в смях за това време, е същата, която се изразходва за 800 метра ходене.
Освен това смехът и подобрява дейността на сърцето, както и активизира различни мускули от тялото. Полезен е за сърцето и имунната система.

Псуването

Макар и да не звучи много ласкаво, псуването е вид разпускане от ежедневния стрес. Така че според изследователите, това е начин да живеем с 50% повече. Е, това не значи постоянно да попържваме, но все пак имайте предвид, че не можете да държите всичко в себе си, защото ще се разболеете.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.