https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Нашето тяло – истински гадател на събитията около нас

0

Сигурно ви се е случвало да изпитвате определени болки и да ги свързвате с промяната във времето? Оказва се, че нашето тяло действително е един своеобразен барометър, термометър и гадател дори на бъдещето. Чрез определени сигнали, то ни дава сигнали, предупреждава ни за нещо, което е важно за неговото общо здраве или състояние. Затова е добре да се вслушвате в неговите „думи“. Нека да видим кои са нещата, които алармират.

1. Болки в ставите? Времето ще се промени.

Никак не са празни приказки историите на много хора, че преди дъжд им скърцат ставите. Това казват ортопедите. Причината за това явление е факта, че преди буря атмосферното налягане значително пада, което се усеща от сетивните нервни окончания на големите стави и оттам се регистрира и увеличение на ставната течност. И точно това е причината за специфичната болка преди да започне да вали дъжд. Така че, ако имате подобни неприятни усещания, не ги игнорирайте, а си вземете чадър с вас, когато излизате.

jena tqlo2. Очите предупреждават, когато ни е студено.

Когато на човек му стане студено, той може да усети тръпки, но е трудно за организма да определи в кой момент точно температурите са паднали до границите на опасното. Ето тук на помощ идват очите. Според офталмолози, очите ни са тези, които ни алармират за голям студ. Това е така, защото при тежка хипотермия, кръвоносните съдове, намиращи се в очите се свиват значително, за да спестят енергия.

3. Сърцето предсказва бъдещето.

Не, то няма да ви предскаже кой ще е вашият партньор до края на живота ви, но непосредствено преди някакво вълнуващо събитие има голяма вероятност сърдечната честота да се ускори. Затова слушайте сърцето си.

4. Влагалището на жената се възбужда преди мозъка.

По принцип сме свикнали да мислим, че мозъкът е този, който е отговорен за възбудата. Но изследвания в човешката физиология са установили, че не е точно така. Изследователите твърдят, че женските вагини започват да произвеждат секрет още преди мозъкът да се е настроил за секс.

5. Зениците издават любовта ни.

Зениците имат възможност да издадат любовта ви. Затова, ако не искате все още някой да разбере вашите чувства, по-добре се срещайте на лоша светлина. Това е така, защото зениците се разширяват, следствие на симпатиковата нервна система, която контролира свиването и разширяването на зениците.

6. Ароматите ни връщат назад.

Различни аромати предизвикват различни спомени, събуждащи се в ума ни. Често свързваме аромата на прясно изпечен хляб или сладкиш с щастливото си детство, даден парфюм с близък човек и др. За тази част от мозъка отговаря обонятелната кора на мозъка. Нейното местоположение е в лимбичната система (в главния мозък), където съхраняваме нашите емоции и спомени.

7. Очите – дават сигнал за настъпващата пролет

Още преди всичко навън да е цъфнало, очите ви, особено ако имате алергия, ще ви подскажат, че се стопля. А разбира се причина за това е прашецът, идващ от растенията.

8. Храносмилателната система може да ви даде супер сила.

Това съвсем не е измислица. Ако майка види, че детето й е в беда, то мозъкът изпраща предупреждение за опасност чрез симпатиковата нервна система, оттам се освобождава адреналин и се учестява сърдечната честота. И всичко това води до крайното действие – повдигане на предмет или неговото отстраняване, за да се освободи детето. Вследствие на освободения адреналин се изключва храносмилателната система, което позволява мускулите да се сдобият с невероятна сила. Храносмилателната система не може да даде своята енергия на други процеси в тялото, но в отчаяна ситуация, тя е насреща.

9. Мигрената може да предскаже екстремни температурни промени.

Страдащите от мигрена са наясно, че тя се проявява предимно, когато налице са резки метеорологични промени. Невролозите казват, че заради рязката промяна на времето се менят и химикалите в мозъка, в това число и серотонина, а това води до поява на мигрена. Затова при ветровито време е добре хората с мигрена да си стоят у дома.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.