https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Наргилето – безвредна алтернатива на цигарите?

0

Наргилето създава атмосфера, настроение и ароматни облаци

nargileto
Вредно или полезно е пушенето на наргиле, как да го запалим и как да изберем тютюн? Вреди ли на здравето?

Всички знаем за вредата от пушенето на тютюн. Наргилето обаче е уред, който може да използвате за пушене на безвредни билки, сушени плодове и други подобни. Магазините предлагат специални смески за наргиле, които или не съдържат тютюн, или са с минимално количество. Пушенето на наргиле е в пъти по-безвредно от цигарите. „Водната филтрация намалява количеството катран и никотин, ако използвате истински тютюн. Но все пак всяко изгаряне на вещества, което минава през дробовете, не е особено полезно. Ползването на наргиле веднъж-два пъти в месеца не е проблем“, споделя пред списание „За жената“ д-р Искра Ангелова.

Предимството е лек и ароматен дим

Това, което привлича много хора към наргилето, а не към цигарите, е сладкият, лек и ароматен дим за разлика от тежкия, парлив и задушлив дим от цигарите. Тютюнът за наргиле винаги е влажен. Овлажнява се от „сироп“, в който има мед, сушени плодове, билки и други съставки според аромата. Именно от меда и плодовете идват сладостта и приятното ухание.

Избор на тютюн

Видът, който ще вземете, може да оцените, след като го опитате, но има някои основни неща, към които да се придържате. Избягвайте крайностите. Ситният и едрият тютюн горят или твърде бързо, или твърде слабо. Същото се отнася до влажността. „Сиропът“ не трябва да капе при отчупване на парченце от тютюна. За да запалите наргилето, е нужно освен уред да се запасите с тютюн, въглен, станиолче или фолио за печене и метални щипки, ако самото наргиле не е снабдено с такива. Всички тези неща може да си купите от магазинчетата за ориенталски стоки. Обикновено оттам, където си купувате наргилето, може да се снабдите и с консумативи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.