Направете си настойка с желатин за здрави и гъвкави стави

Характеристиките на желатина го правят много полезен при всякакви проблеми със ставите, и най-вече при затруднено ходене

стави
Направете си настойка с желатин за здрави и гъвкави стави

Предотвратяване унищожаването на ставния хрущял, укрепване на мускулната система – на всичко това е способен обикновения желатин. Желатин може и трябва да се използва за укрепване здравето на ставите, както вътрешно, така и външно.

Полезните свойства на желатина и влиянието му върху доброто състояние на ставите

  • Желатин за ставите – това е ??универсален начин, който ще помогне за предотвратяване износването на ставите и сухожилията.
  • Желатинът участва във формирането на високо специализирани структури като сухожилия, хрущяли, зъби, кости и базалната мембрана.
  • Играе ролята на „био лепило“ на клетъчно ниво: в състояние е да изгради „рамка“ за тъкани и органи.
  • Регулира метаболизма на водата и солта.
  • Благодарение на биологичните сходства с колагена има регенериращи свойства, които повишават тургора (еластичността) на кожата.
  • Облекчава кризите и болките в засегнатите стави.
  • Улеснява рехабилитацията след фрактури и ускорява заздравяването на костите.
  • След преминаване на редовни желатинови лечения се отбеляза изчезване на болката и по-добро състояние и подвижност на ставите.

Най-добре е желатинът да се ползва на прах. Такава форма значително ускорява процеса на подготовка на лекарствените съединения – при контакт с вода желатинът на прах започва да се разтваря и се подува.

Компрес за стави с желатин

Двуслойна превръзка от марля, напоена в гореща вода. Между слоевете, както и на самата марля, която има досег с кожата, се слага желатин. Фиксира се върху проблемната зона и се покрива с фолио. С тази превръзка се стои всеки ден, най-малко по един-два часа. Лечението продължава до пълното изчезване на болката от вашите стави.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.