https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Напитките, които не са препоръчителни при кърмене

0

По време на бременността е необходимо да се ограничи употребата на някои храни и напитки. Това ограничение не приключва с раждането, а продължава и по време на кърменето, за да се намали риска от алергични реакции, стомашни раздразнения и други неразположения при бебето. Вижте кои точно продукти трябва да избягвате, ако сте решили и имате възможност да кърмите.

1. Алкохол

През периода на кърмене не трябва да се консумира алкохол. С най-голяма сила това важи за твърдия алкохол, но употребата на бира и вино също не е препоръчителна.

кърменеЕдна чаша алкохол се преработва от организма най-малко за 4 часа и вие трябва да съобразите това с периода на следващото кърмене на бебето. Дори и тогава не е сигурно, че организмът ще се е освободил напълно от алкохола и поради тази причина специалистите съветват поне през първите месеци да се ограничи напълно употребата на алкохол.

2. Кафе

Ограничаването на кофеина по време на бременност и кърмене се налага по една и съща причина. Той е стимулант, който може да възбуди бебето и да предизвика безсъние. Освен това кофеинът има диуретични свойства, които действат дехидратиращо и на бебето.

3. Прясно мляко

Приемът на краве мляко от бебето чрез майката може да му причини газове, колики, нервност и други неразположения. Освен това, ако майката консумира краве мляко, за детето се повишава рискът от алергии и непоносимост към лактоза.

Трябва да се има предвид, че организмът на всяко бебе реагира различно. Възможно е определена храна или напитка да не влияят отрицателно на едно, но пък могат да навредят на друго.

Специалисти съветват, ако забележите раздразнение и стомашни проблеми у вашето бебе да се опитате да установите причинителя и да го изключите от менюто си. Също така препоръчват и консултация с педиатър.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.